Nyheter
Merkedag lørdag 14 mars 2015
Vi har lenge visst at Oddbjørn og Bounty "har vært i rute" under sine treningsturer i fjellet. 14 februar ble ekvipasjen klubbmestere i UK under Åfjord JFFs klubbmesterskap Forrige helg stilte de på Lifjellet men storm og regn gjorde forholdene omtrent umulige å lykkes under. Under flotte forhold på Verdalsprøvens første dag, fikk de vist hva de var gode for og ble de eneste i partiet som kunne dra hjem med en velfortjent 1UK Vi gratulerer masse og de første valpene begynte også denne dagen så vidt å åpne øynene! I tillegg bestemte vi oss også denne dagen for hvem som skulle bli fremtidige eiere til den siste ledige hannvalpen. Alle valpene har nå fått bestemt sine fremtidige eiere og vi er kjempefornøyde med valgene. Vi har hatt stor etterspørsel og har fått "plassert" dem hos unge, spreke og motiverte jakt- og friluftsinteresserte folk fra rundt omkring i hele landet. Vi har hatt et "luksusproblem" rundt fordeling av valpene da vi har hatt så mange interesserte, men føler oss trygge på å ha valgt riktig  Vi gleder oss til å følge opp valpene videre og til å etterhvert å treffe de nye eierne!
Working Gundogs Bounty og Oddbjørn Ovesen poserer etter en velfortjent 1 pr UK etter jaktprøve i Verdalsfjellene
Valpene er født !
Tirsdag 3.3 fødte Arja 7 spreke småtasser og det hele var over på drøye 4 timer. Alle 7 har nå i løpet av den første uka mer enn doblet vekta si, så de ser ut til å stortrives Arja hanglet litt et par dager etter fødselen, men ble satt på pencillin og alt gikk seg raskt til igjen. Det ble 5 hannvalper og 2 tisper. Vi har hatt et nærmest voldsomt trykk på etterspørsel, så det virker å være selgers marked for tiden. Vi syns alltid det er vanskelig å bestemme hvem som skal få og hvem som ikke får, men det er jo egentlig et luksusproblem. Det aller viktigste for oss er jo at valpen kommer til en trygg og god eier som vil dressere hunden og bruke den til det den elsker mest.... Å det er jo nettopp det å få "bruke seg", på jakt, tur, ski, kløv etc etc. Det er jo flotte jaktmerriterte linjer med et herlig gemytt, så her er vi sikre på at de nye eierne vil bli fornøyde Tispene er forlengst fordelt mens hannene blir fordelt i løpet av denne uka. Så er den noen som sitter på gjerdet og lurer..... her er det ingen tid å miste! Ta kontakt for en trivelig hundeprat 
Ikke enkelt å samle alle valpene på ett bilde, men her er de fleste..
Valpekull på gang !
Tjæderjons Arja er parret med Working Gundogs Bounty og valpene ventes 3-4 mars 2015. En utrolig spennende kombinasjon hvor de beste norske linjer er kombinert med de beste tyske og franske linjer  J Begge hundene har et hærlig gemytt og representerer det beste i rasen både hva eksteriør og jaktlige egenskaper angår  Det forventes valper av ypperste kvalitet - uslepne diamanter som bare venter på å bli finpusset av nye eiere !

På bildet poserer Working Gundogs Bounty. Han   er en flott ung hannhund som er importert som valp fra Tyskland. Han har tysk mor og fransk far, begge fra de ypperste linjer i sine land. Bountys far er bla. internasjonal jaktchampion! Bounty er en herlig type med skikkelig trøkk og stor jaktlyst ! Han er meget behagelig å ha i hus og har også exellent på utstilling. Han er så vidt stilt i UK på jaktprøve men har enda ikke lyktes med fugl. Topp karakterer og lang slipptid. Vi føler oss helt sikre på at han vil lykkes nå i løpet av vinteren ! Han har A-hofter og er fri for CLAD, PRA1 og PRA4. Les mer om Bounty på kennel Tømtlias hjemmesider.
Tjæderjons Arja
Småviltjakta 2014
På grunn av alvorlig sykdom har det desverre vært så som så med oppdateringer på vår hjemmeside  Vi har imidlertid hatt masse glede av våre 2 hunder og både Heidi og Jon har hatt mange flotte turer med hundene! Spesielt kan nevnes en tur i Snåsafjellene i september hvor Heidi lyktes å felle en god del ryper for Arja. Arja viser stadig nye sider av seg selv og har blitt en utmerket viltfinner med stort jaktvett! Også Jon har i høst lyktes med å felle flere tiurer for Arja, og det er jo spesielt gromt da! Når Arja en rekke ganger i høst i tillegg har vist rapport, har det hendt at Jon har fått en tåre i øyekroken nåe tiuren ligger der. Arja har blitt 6 år nå og vi har lenge vurdert å avle på henne. Hun har jo fantastisk mange gode kvaliteter og i jula fikk vi muligheten til å bruke en hannhund som er veldig spennende. Oddbjørn Ovesens Working Gundogs Bounty er en flott ung hannhund med prima eksteriør og gemytt. Vi var 2 ganger i mellomjula ut til Osen og besøkte Bounty så det blir spennende å se om det blir noe resultat av parringene. Det får vi avklart i slutten av januar og vi venter med stor spenning på hvordan dette blir. Vi ønsker uansett alle våre bekjente et riktig godt nytt hundeår med mange flotte opplevelser
Jon med en av sine tiurer ;)
Tjæderjons Arja på "flekkjakt" i november 2011
Forholdene i fjellet så langt i høst har vært knalltøffe for rypa som i sin hvite vinterdrakt har søkt sjul på snøflekkene i høyfjellet. Desverre har enkelte personer avdekket slett moral og slette holdninger og gitt blanke i alt som heter kvoter. Noen har plaffet ned 100-talls ryper som i fint vær har trykket godt på de få snøflekkene som lå gjen i høyfjellet. Det er jo et skikkelig kultiveringstiltak for neste års rypebestand... Jeg tok med meg Arja på en topptur i lierne og fant noen få snøflekker fra 1200 moh og opp. Arja presanterte elegant ryper gang på gang og noen fant veien til sekken også. Etterhvert koblet hun at rypene satt på snøflekkene og hentet elegant vind for hver en snøflekk vi passerte. Det kan være tøft å være hundepoter i disse steinete terrengene og dagen derpå avdekket at de var godt slitt under. Bruk derfor hundene med fornuft under slike forhold :)
Høsten 2011
Da er bandtvangen over og de første treningsturene i fjellet unnagjort. Så langt tyder det på at årets produksjon i rypefjellet har vært god selv om det kan være langt i mellom kullene. Våre hunder, Hera og Arja, har ikke glemt kunstene og har så langt tatt godt vare på sine sjangser på fugl. Vi går en flott tid i møte :)
Tjæderjons Arja i en av sine stander torsdag 25.8.11
Hattfjelldal 16.4.11
Jon og Stian dro opp og stilte Arja en dag på prøve. Et fryktelig regn og sluddvær med vind og delvis tungt føre. Rypene var fraværende og det ser ikke lyst ut for bestanden i området (hvis de ikke hadde gjemt seg godt da). Arja fikk følgende kritikk: "Arja viser et klassesøk i alle sine slipp. Dekker terenget i store fine slag i både med- og motvind i god kontakt med fører. En utmerket søker som i dag ikke lykkes i fugl." Slipptid 65 minutter og tallkarakterer 5-5-6-4-4-4. Fryktelig synd med den fraværende rypa for hun er jo så sikker i fugl :( Arja har selv så langt under trening ikke feilet i fuglebehandlingen. Hun reiser friskt og løper aldri etter... Men, men... Det går jo flere tog. Hun har enda tilgode også i AK å få mindre enn 60 minutter slipptid så vi er meeget fornøyd med henne :) Rypa kan vi jo ikke noe for at ikke er der.
Lifjellprøven 2011
Heidi og Arja startet lørdag 5.3.11 på Lifjellprøven i tungt føre og hard vind. De fikk følgende kritikk:
"Arja jakter meget godt i svært tungt føre og sterk vind. Revierer godt i god kontakt med fører. Får med mye terreng i stor fart. Jakter utover dagen med høy intensitet. Samstand med makker og reiser villig ryper og er akseptabelt rolig, utreder erfarent, RIOS. Senere stand hvor rypene letter før fører kommer til, Arja er helt rolig. Holder dagen ut men mangler noe på fremdrift og trykk. Tildeles 2 pr. AK" Tallkarakterer 5-5-6-4-3-4. Vi føler selv at det denne dagen var marginalt at hun ikke fikk 1AK.
Søndag 6.3.11 startet de på nytt og været hadde nå bedret seg betraktelig. Føret var fremdeles tungt. Arja fikk denne dagen 75 minutter slipptid men kom desverre ikke i fugl. Vi er godt fornøyd med helgas resultater :)
Hestkjølen 2010
I oktober 2010 dro Jon, Heidi og Stian inn i Hestkjølen fra svensk side for å prøve seg på senhøstjakt på hvite ryper. Vanskelige forhold for hundene og lette ryper gjorde det ikke enkelt men vi fikk da en del flotte situasjoner i løpet av turen på 3 dager. Vår Stian på 15 år fikk felt sine første 5 ryper for Hera og Arja på turen og det var det STORT å få være med på. Håper vi kommer oss inn dit en gang igjen
Hilde, Roger, Heidi, Stian og Jon + hoinnan samla utenfor hytta i paradiset sent i oktober 2010
Jaktprøver vinteren 2011
Heidi har meldt på Arja til Lifjellprøven først i mars og det blir deres første start i AK. Vi får prøve å benytte tia fremover mot prøvestart til å finpusse litt på formen :) Arjas mor Hera fikk 15.1 løpetid så det blir spennende å se hvordan det blir med Arja. Sist hadde de løpetid samtidig. Vi får håpe at hun kommer raskt etter nå også så det ikke blir kluss med prøvestarten... På grunn av mange andre aktiviteter og planer så er Lifjellprøven den eneste i nærområdet som vi får til å stille på. Kanskje kan prøven i Hattfjelldalen sent i april være et alternativ hvis alt skjærer seg. Vi får håpe at mildværet som er meldt de kommende dagene gjør at føreforholdene i fjellet blir bedre enn de har vært ei tid nå.
Heidi og Arja da de på sin forrige start på Lifjellet dro hjem 1UK :)
Fremtidig valpekull
Vi har for tiden ingen fast beslutning på når vi tenker å ha nytt kull i vår kennel. Vi har 2 tisper som begge er godkjente avlshunder i NISK. Hera har hatt ett kull og valpene derfra har vist seg å være av meget høy kvalitet på alle måter :) Vi planlegger å klargjøre Tjæderjons Arja for start i AK vinteren 2011. Hvis vi lykkes med vår målsetting så vil hun bli elite-avlshund men det vil tiden vise. Arja har 1UK på jaktprøve og er til sammen stilt 4 ganger i UK. Hun er ei tøff dame og gikk ut tida (60 MIN) med toppkarakterer også på de 3 upremierte startene. Desverre var det ingen ryper i slippene hennes da. Vi følger med i markedet og har til enhver tid oversikt over de godkjente hannhundene. Vi har fokus på sosiale hunder med høy kvalitet på alle jaktlige egenskaper og bruker mye tid før vi bestemmer oss for hvilken hannhund vi ønsker å bruke. Våre valpekjøpere blir satt under lupen og vi vektlegger at våre hunder hos sine nye eiere blir inkludert og får masse friluftsliv. De skal også brukes til jakt og aller helst stilles på jaktprøver. Dersom noen kunne ha tenkt seg valp fra vår kennel så ta gjerne kontakt på tlf 95946500 (Jon) evnt 91884869 (Heidi).
Hera apporterer nyskutt rype :)
Båndtvang
Tiden fra 1 april til 20 august kan for mange virke fryktelig laaaang og da er det om å gjøre å få trent hundene alternativt. Vi sykler som de fleste jakthundeiere en god del med hundene. I tillegg kjører vi saccovogn et par ganger i uka med våre 2 tisper. De klarer utmerket godt å trekke en voksen person i god fart en runde på 5-6 km. I tillegg har vår lokalforening av jff. gjerdet inn et 10 mål stort skogsområde som vi kaller luftebingen. Her bruker vi å samles flere hundeeiere og hunder og da blir det god fart og trim på hundene. Vi har også benyttet besøkene i bingen til å trene apport og begge våre hunder har blitt utmerkede aportører. Sist gang så gjemte vi rypa under mosen men de fant den da også! 10 mål blir for lite å gjemme den på men vi fortsetter likevel. Vi kjører 2 runder med apport på hundene hver gang vi er der. Det syns både vi og hundene er kjempemorsomt
Namdalsutstillinga 2010
Tjæderjons Arja fikk 1BK og 3BKK på utstillingen. 2 av hennes kullsøsken stilte også og Tjæderjons Rapp fikk 1AK mens Tjæderjons Hero fikk 2UK
Heidi og Arja poserer for dommeren . Hilde Kvithyld
1 UK til Tjæderjons Arja på Lifjellet
Kennel Tjæderjon lyktes med Arja fra vårt første og hittil eneste kull på Namdalsprøven helga 20.-21.03.10. Tjæderjons Arja debuterte på jaktprøve og ble kåret til prøvens beste unghund. Heidi Berger imponerte på første forsøk som fører med sin egenoppdrettede unghund.
Kritikk:
"Arja starter i stor fart, fin stil og kraftig aksjon. Terrenget dekkes i store fine slag i god kontakt med fører. Bruker vind og terreng på en meget god måte. Utover dagen befester Arja sitt meget gode søksinntrykk. Ses gå inn i stand og på kommando reiser Arja villig og presist ryper. Rolig i oppflukt og skudd og utreder greit. En meget tiltalende hund som i dag har tatt vare på sin sjanse. Tildeles 1 pr. UK."

Tallkarakterer: 5-5-6-4-4-4

Dommer på prøven var Terje Bjørhusdal.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.10 | 08:28

lån! lån!! lån!!!
Er du på udkig efter et velrenommeret og akkrediteret privatlånsselskab, der giver lån til livstidsmulighed. anitagerardloanfirm@gmail.com

...
29.09 | 14:32

låne! låne!! låne!!!
Leter du etter et anerkjent og akkreditert privat lån selskap som gir lån for livstids mulighet. Vi tilbyr alle typer lån på en veldig rask

...
10.12 | 01:53

Gratulerer! Nå er du godt i gang med kommentarer på din hjemmeside. Husk å fortelle om det til familie og venner. Riktig god fornøyelse
Mvh 123hjemmeside.no

...
23.05 | 01:05
Forside har mottatt 7
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE